Solar Techniek Nederland

Vraag hier uw WijTechniek subsidie aan

Heade Img 1
Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. We motiveren alle vakmensen in onze branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Van engineer tot monteur, van werkvoorbereider tot uitvoerder, van HR-adviseur tot magazijnmedewerker en van leerling tot ondernemer en directeur. 

Dak4

OSR

Om ontwikkeling van medewerkers te stimuleren heeft Wij Techniek de Ontwikkelingsstimuleringsregeling, kortweg de OSR. Met deze regeling krijgt de werkgever een tegemoetkoming in de kosten van een cursus, opleiding of training die bijdraagt aan het versterken van vakmanschap.

Welk bedrag?

Met de OSR beschikt een bedrijf over een saldo, opgebouwd uit een basisbedrag van € 800,- per bedrijf plus € 120,- keer het aantal medewerkers. De werkgever ontvangt een tegemoetkoming na betaling van de volledige factuur voor de kosten van een scholingsactiviteit.

Voorwaarden

Houd rekening met de volgende voorwaarden bij het aanvragen van de OSR:

  • Het bedrijf moet aangesloten zijn bij Wij Techniek.
  • De medewerker om wie het gaat is in loondienst.
  • De keuze voor de scholing is gezamenlijk bepaald door werkgever en medewerker.
  • De scholing is al betaald.
  • De tegemoetkoming vanuit de OSR geldt alleen voor werkelijk gemaakte kosten, excl. BTW.
  • De declaratie kan tot uiterlijk 1 maart van het jaar nadat de scholing is gevolgd worden ingediend.
  • reglement OSR gelden.pdf

 

Pand 3

Werkgever

Wij Techniek ondersteunt u als werkgever, zodat jij een sfeer kunt creëren waarin vakmensen zich continu kunnen (blijven) ontwikkelen.

Wij Techniek Beeldmerk

Werknemer

Wij Techniek stimuleert de ontwikkeling van de medewerker, zodat je iedere dag vakbekwaam, enthousiast en vol energie aan het werk bent in de technische installatiebranche.

Pand 3

CAO Metaal & Techniek

In elk kalenderjaar dat de werknemer, niet zijnde een leerling, in dienst is bij de werkgever, heeft hij aanspraak op scholingsverlof. Het saldo van de scholingsverlofdagen kan nooit meer bedragen dan 5 dagen.

De OTIB scholingsverlofsubsidie is bedoeld als bijdrage in de opleidingskosten. Reis- en verblijfkosten, verletkosten en eventuele examenkosten, worden niet gesubsidieerd. Het verzoek om OTIB subsidie wordt gedaan door middel van een declaratieformulier. De werkgever ontvangt vervolgens een toezegging en storting van het bijbehorende bedrag op de bank/girorekening.

Artikel 5 CAO Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf (OTIB)

-Vanaf 15 juni 20210 verandert de naam van OTIB naar Wij Techniek-

WijTechniek

Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. We motiveren alle vakmensen in onze branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Van engineer tot monteur, van werkvoorbereider tot uitvoerder, van HR-adviseur tot magazijnmedewerker en van leerling tot ondernemer en directeur. We zijn een samenwerkingsverband van de vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en FNV metaal en de werkgeversorganisaties NVKL en Techniek Nederland. In opdracht van en samen met deze sociale partners werken wij aan jouw ontwikkeling.

Bij Solar Techniek Nederland zorgen wij ervoor dat uw bedrijf en/of bestaande of nieuwe medewerkers adequaat worden opgeleid met erkende certificaten voor de erkenningsregeling voor InstallQ.

Op deze pagina kunt u alles vinden over wat WijTechniek voor uw bedrijf en voor uw medewerkers kan betekenen.

Voor vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

STN Theorie

Onderwijs en bedrijfsleven

Wij Techniek stimuleert de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zo zorgen we ervoor dat de kennis en vaardigheden aansluiten bij de dagelijkse praktijk of vervolgopleiding. Samen zorgen we voor het juiste onderwijs voor de vakman of vakvrouw van de toekomst; van vmbo-leerling tot en met studenten in het hbo en universitair onderwijs en zij-instromers.

De aanpak van WijTechniek en facilitering is doelgericht en varieert van de inzet van een pool van hybride techniekopleiders tot het initiëren van nieuwe keuzevakken. En van het initiëren van duurzaamheidschallenges tot regionale afstemming van de inhoud van het onderwijs op de wensen van de branche via de platforms installatiebranche-onderwijs.

Starten in de techniek

Onze branche is altijd op zoek naar nieuw talent: van technisch specialist tot projectleider, van klantenservicemedewerker tot opleider. Heb je een idee of initiatief om geïnteresseerden naar onze branche te leiden? Of zoek je een boeiende loopbaan in de de technische installatiebranche? Lees hier verder over Wij Techniek TeamWork, de ondersteuning van Wij Techniek op de arbeidsmarkt.

Cover

We helpen je graag verder!

Toelichting (optioneel)