Solar Techniek Nederland

Aanvullende zonnestroom cursussen

Enigeer Roof
Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

C1

Basis zonnepanelen

Voor iedereen die met zonnepanelen werkt is het goed om enige basiskennis te hebben. Hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Hoe worden ze geïnstalleerd? Hoe zit het economisch? En wat is de levensduur?

Bel Ontwerpen

Energieopslag

Interesse in het installeren van energieopslag van zonne-energie d.m.v. een batterij? De vraag naar ervaren en deskundige vakmensen groeit. In deze cursus staan we stil bij alle onderwerpen die van belang zijn voor het goed kunnen ontwerpen en voorbereiden en monteren van een PVC-installatie met een batterij. Er is een compleet ingericht en werkend batterij opslagsysteem van SolarEdge aanwezig incl. een energie monitoringssysteem. Stap voor stap leer je als monteur om alles goed en probleemloos aan te sluiten tot in de meterkast.

Profiel Keze 2

Inspectie van PV-installaties

NEN-EN-IEC 62446-1 definieert de informatie en documentatie die aan een klant moeten worden overhandigd na het installeren van een net gekoppeld PV-systeem. Let op! het gaat om alle PV-systemen goot of klein particulier of zakelijke. Hierin worden ook de inbedrijfname testen, inspectiecriteria en de documentatie beschreven waarvan wordt verwacht dat men hiermee de veilige installatie en juiste werking van het systeem controleert. Het kan ook worden gebruikt voor periodieke her beproeving. Oplevering zonne-stroominstallaties is een mooie 2-daagse cursus. Hiermee kunt u uw eigen werk op norm niveau opleveren en eventueel uitbesteed werk ( aan zzp'ers) of klanten die om een second opinie vragen. Het is een cursus gericht op het opleveren en beproeven van PV installatie in het AC en het DC deel van een zonne-stroominstallatie. Dit doen we met behulp van de opleveringsformulieren van Techniek Nederland die ook wordt gehanteerd door InstallQ. Deelregeling 1 voor installaties van maximaal 3x 25 ampère. Deze opleveringsdocumenten zijn gebaseerd op NPR 5310 en NEN-EN-IEC 62446-1

C1

NEN 1010: 2020

De NEN 1010: 2020 is in oktober 2021 verschenen. Het vereist oefening om de juiste antwoorden te vinden. Maar als je het weet te vinden en je weet de tekst goed uit te leggen dan weet je zeker hoe het moet en lever je kwaliteit!

C1

Team Pursuit

Doorgaans is het zo dat een team van PV-installateurs uit verschillende disciplines bestaat. In hoofdlijnen is dat montage op het dak en montage binnenwerk. Als een monteur van het installatieteam op cursus moet of anderszins niet aanwezig kan zijn in het team dan valt doorgaans het team stil. Dit is doorgaans niet de bedoeling en kost onnodig veel geld. Het is veel mooier dat een team allround wordt. Dat geeft meer afwisseling in het werk en wisselingen van teamleden zijn veel beter op te vangen. Dit kan met de cursus "Team Pursuit" Na het behalen van de InstallQ examens wordt er ook een NEN 3140 vakbekwaam persoon uitgereikt.