Solar Techniek Nederland

Aanvullende zonnestroom cursussen

Enigeer Roof
Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

C1

Basis zonnepanelen

Voor iedereen die met zonnepanelen werkt is het goed om enige basiskennis te hebben. Hoe werken zonnepanelen eigenlijk? Hoe worden ze geïnstalleerd? Hoe zit het economisch? En wat is de levensduur?

Bel Ontwerpen

Energieopslag

Interesse in het installeren van energieopslag van zonne-energie d.m.v. een batterij? De vraag naar ervaren en deskundige vakmensen groeit. In deze cursus staan we stil bij alle onderwerpen die van belang zijn voor het goed kunnen ontwerpen en voorbereiden en monteren van een PVC-installatie met een batterij. Er is een compleet ingericht en werkend batterij opslagsysteem van SolarEdge aanwezig incl. een energie monitoringssysteem. Stap voor stap leer je als monteur om alles goed en probleemloos aan te sluiten tot in de meterkast.

C1

NEN 1010: 2020

De NEN 1010: 2020 is in oktober 2021 verschenen. Het vereist oefening om de juiste antwoorden te vinden. Maar als je het weet te vinden en je weet de tekst goed uit te leggen dan weet je zeker hoe het moet en lever je kwaliteit!

C1

Team Pursuit

Doorgaans is het zo dat een team van PV-installateurs uit verschillende disciplines bestaat. In hoofdlijnen is dat montage op het dak en montage binnenwerk. Als een monteur van het installatieteam op cursus moet of anderszins niet aanwezig kan zijn in het team dan valt doorgaans het team stil. Dit is doorgaans niet de bedoeling en kost onnodig veel geld. Het is veel mooier dat een team allround wordt. Dat geeft meer afwisseling in het werk en wisselingen van teamleden zijn veel beter op te vangen. Dit kan met de cursus "Team Pursuit" Na het behalen van de InstallQ examens wordt er ook een NEN 3140 vakbekwaam persoon uitgereikt.