Solar Techniek Nederland

Maximalisatie van uw vergoedingen / subsidies

Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

Een rekenvoorbeeld

Stel dat de factuur 2.500 euro incl. de BTW bedraagt. En werkgever en medewerker gaan samen de opleiding betalen. 

  • Dan krijgt de werknemer 1.000 Stapvergoeding. 
  • Werkgever kan het overige deel van de factuur opnemen in zijn administratie voor de BTW en opleidingskosten
  • Werkgever kan via Wij Techniek de tegemoetkoming in de kosten ontvangen na betaling van de factuur.  120 euro per medewerker en eenmalig 800 euro 

Op deze manier blijft de investering voor beide partijen gering en acceptabel. De totale netto kosten duiken zo onder de 750 euro. Mede afhankelijk van de belastingdruk en hoeveel medewerkers.

 

Studiefinanciering

Mocht u meerdere medewerkers hebben die u wil laten deelnemen aan de opleidingen en de investeringen, in eerste instantie, te zwaar drukken op de liquiditeitsbegroting dan is het mogelijk om via qeld een relatief kortlopende studiefinanciering aan te vragen.  

 

LET OP!

De STAP-budget vergoeding kan alleen met de medewerking  van uw medewerker (s) ingezet worden. 

 

21% BTW

Voor elke ondernemer in de installatietechniek geldt dat zij de BTW kunnen verrekenen. Medewerker en werkgever kunnen hierin prima de opleidingskosten samen gaan dragen. Dit uiteraard in overleg.

De werknemer / ZZP'er heeft dan voordelen maar ook de werkgever. De medewerker heeft meer ruimte in zijn STAP-budget omdat de BTW wordt verrekend via zijn werkgever. De werkgever heeft voordelen omdat de opleidingskosten voor een groot deel door de medewerker wordt gedragen.

STAP-budget 

Bij de STAP-budget vergoeding kunnen werknemer en werkgever prima samenwerken. In deze regeling draagt de werknemer het meeste bij aan zijn of haar scholingskosten.

De vergoeding is maximaal 1.000 euro incl. de BTW per kalenderjaar. Deze vergoeding is er voor de ondernemer of ZZP'er ook. De vergoedingen worden in hun particuliere hoedanigheid aangevraagd.  

Wij Techniek

Om ontwikkeling van medewerkers te stimuleren heeft Wij Techniek de Ontwikkelingsstimuleringsregeling, kortweg de OSR. Met deze regeling krijgt de werkgever een tegemoetkoming in de kosten van een cursus, opleiding of training die bijdraagt aan het versterken van zijn of haar vakmanschap. Hierin draagt de werkgever het meest bij.

Met de OSR beschikt een bedrijf over een saldo, opgebouwd uit een basisbedrag van € 800,- per bedrijf plus € 120,- keer het aantal medewerkers. De werkgever ontvangt een tegemoetkoming na betaling van de volledige factuur voor de kosten van een scholingsactiviteit.

Financiering

Bij qeld is er veel mogelijk als je voor kwaliteit gaat in je bedrijfsvoering. Dat is goed te zien aan de keuzes die worden gemaakt door de installateurs om erkend te worden door InstallQ. Echter hier zitten kosten en investeringen aan verbonden die meegenomen kunnen worden in de aanvraag. Hierbij kun je denken aan:

  • De opleidingskosten bij Solar Techniek Nederland
  • Gemiste omzet door de cursusdagen 
  • Eerste jaar lidmaatschapskosten van InstallQ 
  • Eerste jaar lidmaatschapskosten van NEN-connect
  • Extra investeringen voor meetinstrumenten en eventuele veiligheidsmiddelen zoals steigers, nieuwe ladders en laddermatten, RSS systemen, valharnassen e.d.

 

 

We helpen je graag verder!