Solar Techniek Nederland

STAP-budget met € 1.000 euro subsidie!

Heade Img 1
Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

 

 

 

 

Voor wie?

Ja, je kan STAP ook aanvragen als je ondernemer of ZZP'er bent. Je vraagt STAP aan als particulier en of je wel of niet werkt of de vorm daarvan is niet relevant voor je aanvraag.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro incl. de btw  aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Profiel Keze 2 Bar

 

 

 

Enigeer Roof

Hoe werkt het?

U kunt STAP-budget zelf aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan maakt UWV het geld over naar de opleider.

Wanneer heb je recht op STAP-budget?

  • tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd bent (of je wel of niet werkt of een uitkering ontvangt, is voor je aanvraag niet relevant).
  • burger van de EU bent, of partner van een EU-burger bent.
  • in de periode van twee jaar en drie maanden tot drie maanden voor de kalendermaand van je aanvraag ten minste zes maanden verzekerd bent geweest voor de volksverzekeringen (vrijwel iedereen in Nederland is dat vanzelf).
  • dit kalenderjaar nog geen STAP-budget subsidie hebt gekregen en er nog budget is.
  • voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het scholingsregister van DUO
Solartechniek Foto Min
Cursussen

Aanvraagperiodes

In de oneven maanden start een nieuwe aanvraagperiode STAP-budget. Het is nooit zeker dat u de 1000 euro stap-subsidie toegewezen krijgt. maar niet geschoten is altijd mis.

We helpen je graag verder!