Solar Techniek Nederland

PV-Elektrotechniek

Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

C3

PV-Elektrotechniek

Als je werkt met elektrotechniek heb je onderwijzing en aanwijzingen nodig. Na de basiscursus PV elektrotechniek ben je in staat om als Voldoende onderricht persoon elektrotechnische handelingen uit te voeren volgens de NEN 3140. Hierbij kun je denken aan kookgroepen en wasmachine eindgroepen aanleggen, hotelschakelingen maken. Daarnaast modules in de meterkast herkennen en plaatsen. Ook leer je aan de hand van formules berekeningen maken. De wet van Ohm ga je leren kennen in de basis voor de theorie en praktijk. Ook leer je tekeningen lezen en symboolherkenning. Veiligheid volgens de NEN 3140 enz. Je kan spanning, stroom, weerstand en vermogen van elkaar onderscheiden en hoe deze zich tot elkaar verhouden.

C3

NEN 3140 VOP

Als je werkt met elektrotechniek heb je onderwijzing en aanwijzingen nodig. In de cursus NEN3140 VOP wordt je Voldoende Onderricht Persoon. Je bent dan in staat om onder begeleiding of toezicht van een Vakbekwaam Persoon elektrotechnische handelingen uit te voeren.

C3

PV-Zegelrecht

Momenteel is deze cursus nog niet beschikbaar.

Profiel Keze 2

Inspectie van PV-installaties

NEN-EN-IEC 62446-1 definieert de informatie en documentatie die aan een klant moeten worden overhandigd na het installeren van een net gekoppeld PV-systeem. Let op! het gaat om alle PV-systemen goot of klein particulier of zakelijke. Hierin worden ook de inbedrijfname testen, inspectiecriteria en de documentatie beschreven waarvan wordt verwacht dat men hiermee de veilige installatie en juiste werking van het systeem controleert. Het kan ook worden gebruikt voor periodieke her beproeving. Oplevering zonne-stroominstallaties is een mooie 2-daagse cursus. Hiermee kunt u uw eigen werk op norm niveau opleveren en eventueel uitbesteed werk ( aan zzp'ers) of klanten die om een second opinie vragen. Het is een cursus gericht op het opleveren en beproeven van PV installatie in het AC en het DC deel van een zonne-stroominstallatie. Dit doen we met behulp van de opleveringsformulieren van Techniek Nederland die ook wordt gehanteerd door InstallQ. Deelregeling 1 voor installaties van maximaal 3x 25 ampère. Deze opleveringsdocumenten zijn gebaseerd op NPR 5310 en NEN-EN-IEC 62446-1