Solar Techniek Nederland

Laadpalen aanwezig

C1
Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

C3

PV-Elektrotechniek

Als je werkt met elektrotechniek heb je onderwijzing en aanwijzingen nodig. Na de basiscursus PV elektrotechniek ben je in staat om als Voldoende onderricht persoon elektrotechnische handelingen uit te voeren volgens de NEN 3140. Hierbij kun je denken aan kookgroepen en wasmachine eindgroepen aanleggen, hotelschakelingen maken. Daarnaast modules in de meterkast herkennen en plaatsen. Ook leer je aan de hand van formules berekeningen maken. De wet van Ohm ga je leren kennen in de basis voor de theorie en praktijk. Ook leer je tekeningen lezen en symboolherkenning. Veiligheid volgens de NEN 3140 enz. Je kan spanning, stroom, weerstand en vermogen van elkaar onderscheiden en hoe deze zich tot elkaar verhouden.

C3

PV-NEN 3140 VOP

Als je werkt met elektrotechniek heb je onderwijzing en aanwijzingen nodig. In de cursus NEN3140 VOP wordt je Voldoende Onderricht Persoon. Je bent dan in staat om onder begeleiding of toezicht van een Vakbekwaam Persoon elektrotechnische handelingen uit te voeren.

C3

PV-Zegelrecht

Solar Techniek Nederland pleit al geruime tijd voor zegelrecht voor de PV-erkenning. Dit zegelrecht zal ook de veiligheid verhogen bij het werken in de groepenkast. Nu is het zo dat het zegelrecht verbonden is aan de laagspanning erkenning en daarmee in feite een kennisrecht aan het worden is. Solar Techniek Nederland ziet dat anders. Zegelrecht is een veiligheidsrecht, wat voor zowel laagspanningsmonteurs als voor de erkende PV-monteurs beschikbaar moet komen. Uiteraard kan en moet daar een leermodule voor worden ingezet voor het zorgvuldig gebruik van dit zegelrecht

Enigeer Roof

AC/DC PV-metingen

Mocht u tijdens de versnelde 7-daagse PV- erkenning er achter komen dat de praktijk meetmodule in de cursus te snel gaat of uw achtergrond toch niet toereikend genoeg is bieden wij u de gelegenheid om een meetdag te boeken. Hierin worden alle theoretische vraagstukken en praktische handelingen herhaald en geoefend m.b.t de categrorie 1 meting. Deze cursus is bedoeld voor diegene die de cursus onder het dak incl de meterkast gevolgd hebben en een meetinstrument van Metrel via STN hebben aangeschaft.

C1

PV-NEN 1010

De NEN 1010: 2020 is in oktober 2021 verschenen. Het vereist oefening om de juiste antwoorden te vinden en in de pratijk toe te kunnen passen. Maar als je het weet te vinden en je weet de tekst goed uit te leggen dan weet je zeker hoe het moet en lever je kwaliteit!

C1

PV-schouw

Zonder kennis te hebben van de PV-NEN1010 is het onmogelijk om een goede schouw uit te voeren. Het doel van een technische PV-schouwing is om de DC/AC installatie in kaart te brengen. Voor zowel op en onder het dak. Een goed begin is het halve werk

C1

PV-Professional

Zonder kennis te hebben van de PV-NEN1010 is het onmogelijk om een goed te kunnen functioneren als expert. Het doel van deze PV-professional cursus is dat je vanaf starters niveau in haalbare stappen naar expert kan doorgroeien. In 14 cursusdagen dagen verdeeld over twee maanden van basis naar een professional in de PV-branche.

C1

PV-on the Job

PV-coaching is een belangrijk onderdeel om je PV-installatieteam (s) beter te laten functioneren dan ze al deden, het zorgt voor veiliger en betere PV-installaties die weinig tot geen klachten opleveren. Wat leidt tot kostenbesparingen en hogere klanttevredenheid.