Solar Techniek Nederland

Erkende InstallQ opleider en examen locatie

Enigeer Roof
Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

 

 

InstallQ

Geaccrediteerd

 

 

De drie vereiste PV-cursussen

Voor de erkenningsregeling voor PV-installaties zijn er tenminste drie cursussen nodig. Afhankelijk van de grootte en organisatiestructuur van uw organisatie is ook het aanwijsdocument van toepassing. In het aanwijsdocument komt naar voren wie wat doet en op welk niveau de man of vrouw voor welk werk verantwoordelijk is.

Met de erkenning van InstallQ behoort ook het opleveren volgens de NEN-normering NEN-EN-IEC 62446-1. 95% van de PV-installateurs kent deze normering niet of nauwelijks. U kunt hier uw voordeel mee doen.

Deze normering komt uitgebreid aan bod in de cursus Installatie in de woning en deskundigen zonnestroom systemen. Het opleverdocument "vastgesteld" door Techniek Nederland, Holland Solar, en InstallQ is 100% gebaseerd op deze norm. 

Met deze PV-cursussen bent u erkend voor PV-klein. ( t/m 3x25 ampère) U kunt dan op het niveau opleveren zoals dat bedoelt is als een vakbekwaam erkend PV-installateur.. 

Waarom een nieuwe regeling?

Vakbekwaamheid voor het installeren, aansluiten, onderhouden en inspecteren van Zonnestroom installaties is essentieel voor het volgens de norm goed en veilig presteren van de installatie. Subsidieverstrekkers en verzekeringspartijen zullen steeds vaker vragen om erkende en vakbekwame installateurs.

Daarom heeft de branche de bestaande erkenningsregeling vernieuwd een aangepast aan de nu geldende normen en eisen. Onderdeel van de erkenningsregeling zijn de eisen aan vakbekwaamheid en het geregistreerd vakmanschap in het CRT en vak paspoort van Vakmanschap Zonnestroom.

Voldoe je aan alle eisen voor vakbekwaamheid, sta je geregistreerd en ben je in het bezit van de voorgeschreven gereedschappen, dan kun je een erkenning voor erkend installatiebedrijf zonnestroom aanvragen bij InstallQ.

Profielen verwijzingen

Vakmanschap Zonnestroom speelt een belangrijk rol om tot uw InstallQ erkenning te komen. Vakmanschap zonnestroom stelt de leerdoelen en examen criteria vast. Solar Techniek Nederland verzorgt de opleidingen en examineringen. InstallQ beheerd de erkenningsregeling.

In de profielen van Vakmanschap Zonnestroom worden dus de eisen van InstallQ zichtbaar. De cursussen die voor InstallQ noodzakelijk zijn hebben we hieruit gedestilleerd. Daarnaast hebben binnen de profielverwijzing ook de VOP, VP en de WV aangeduid. 

  • Montage op daken
  • Uitvoering zonnestroom in de woning
  • Deskundige /  ontwerpen zonnestroom systemen

Nog geen keuze kunnen maken? Vul dan hieronder je contactformulier in!

We helpen je graag verder!