Solar Techniek Nederland

7 Profielen van vakmanschap zonnestroom

Profiel Keuze
Solar Techniek Nederland Favicon

100% Betrokkenheid

Icon3

100% Gecertificeerd

Icon1

100% Vakmanschap

Profiel Keze 2 Bar

Assistent monteur op het dak

Je werkt zelfstandig onder toezicht en verricht werkzaamheden op het dak voor het installeren van zonnestroominstallaties.

Profiel Keuze 1

Eerste monteur op het dak

Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor werkzaamheden op het dak voor het installeren van zonnestroominstallaties.

Profiel Keze 2 Bar

Monteur onder het dak

Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor werkzaamheden onder het dak voor het elektrotechnisch (AC) installeren van zonnestroominstallaties

Profiel Keuze 1

Eerste monteur allround

Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor alle werkzaamheden voor aanleggen, aasluiten en beheren van zonnestroominstallaties op en onder het dak t/m de inbedrijfstelling en oplevering aan de klant. Bij het voldoende afleggen van het examen ontvangt de kandidaat ook een NEN 3140 VP certificaat.

Profiel Keze 2 Bar

Werkverantwoordelijke

Je werkt zelfstandig en bent eindverantwoordelijk voor alle werkzaamheden voor het goed en volgens specificaties functionerende zonnestroominstallatie.

Profiel Keuze 1

Meterkast (WV)

Je bent in het bezit van de KvINL erkenning Technisch beheerder zonnestroominstallaties. Om in aanmerking te komen voor de nieuwe InstallQ erkenning kun je deelnemen aan een verkort opleidingsprogramma dat wordt afgesloten met een theorie-examen en praktijkexamen.

Profiel Keze 2 Bar

Ontwerper & Adviseur

Je werkt zelfstandig en bent eindverantwoordelijk voor alle werkzaamheden voor het goed en volgens specificaties functionerende zonnestroominstallatie. Op basis van dit bewijs in combinatie met het bewijs Eerste monteur allround Zonnestroominstallaties (op en onder het dak) kun je bij InstallQ een aanvraag indienen voor de erkenningsregeling Zonnestroomsystemen.